SSMR


Filiala Maramureş a Societăţii de Stiinţe Matematice din România (SSMR) este asociaţia profesional-ştiinţifică a profesorilor de matematică precum şi a matematicienilor şi informaticienilor din judeţul Maramureş. Filiala Maramureş a SSMR este subordonată, pe linie organizatorică, potrivit noului Statut, Adunării Generale a SSMR, Consiliului Director al SSMR, respectiv, Consiliului de Administrație al SSMR, organele de conducere ale SSMR la nivel central.

Scopul principal al Filialei Maramureş a SSMR este de a reprezenta interesele profesorilor de matematică în raport cu autorităţile locale şi guvernamentale şi de a promova în teritoriu misiunea şi obiectivele generale ale SSMR.
Filiala Maramureş a SSMR coordonează sau organizează, în colaborare cu alte instituţii, activităţile legate de promovarea învăţământului matematic şi a cercetării ştiinţifice în matematică.

Structura Filialei

Conform articolului 12 din Statut, având în vedere „particularităţile geografice şi administrative” ale județului, în loc să se subdivizeze în Filiale mai mici, Filiala Maramureş a SSMR a păstrat sisemul vechi de organizare în subfiliale, care simplifică semnificativ comunicarea cu membrii din zonele mai îndepărtate de Baia Mare:

  1. Subfiliala Sighetul Marmaţiei
  2. Subfiliala Târgu Lăpuş
  3. Subfiliala Borşa-Vişeu